CURSUS

Relaxed Bevallen

Relaxed Bevallen is een leuke en inspirerende cursus met Hypnobirthing en Mindfulness elementen. De cursus is niet zweverig maar juist informatief en praktisch. Het zorgt er voor dat jij en je partner meer vertrouwen krijgen en positief naar de geboorte kijken. Daarnaast krijg je tools die je helpen ontspannen tijdens de bevalling. Door een goede voorbereiding tijdens de zwangerschap zorg je er samen met je partner voor dat jullie er een bijzondere levenservaring van maken.

De belangrijkste cursusonderdelen voor je op een rij:

 • Positieve mindset creëren over bevallen
 • Vergroot je kennis over het geboorteproces
 • Gebruik Hypnobirthing technieken voor een positieve en mooie bevalling
 • Ontspannings-, en ademhaleningstechnieken
 • Geboortevoorkeuren opstellen
 • Hoe je om gaat met alles wat anders loopt
 • Hoe ga je om met intense weeën
 • Rol van partner tijdens de bevalling

Hypnobirthing

Hypnobirthing is niets anders dan een dankbare, ontspannen en stressvrije manier van bevallen. Deze methode komt uit Amerika en heeft wereldwijd veel vrouwen geholpen om relaxed te bevallen zonder angst, stress of hevige pijn.

Met de hypnobirthing technieken die bij de cursus Relaxed Bevallen worden aangeleerd kun je je lichaam in een hele diepe ontspanning brengen en angst loslaten. Dit zorgt ervoor dat je de aanmaak van endorfines (natuurlijke pijnstillers die je lichaam tijdens de bevalling aanmaakt) vergroot.  Hierdoor kun je je kindje rustiger, comfortabeler en met een positieve mindset op de wereld zetten.

Mindfulness

Mindfulness sluit daar enorm goed bij aan. Je leert beter te voelen en accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling en hoe je positief kunt omgaan met een bevalling die anders verloopt dan je had gewenst. Ook je partner heeft hier veel baat bij!

Kijk voor meer informatie over het boek, de cursus en de inhoud op www.relaxedbevallen.nl 

Heb je een vraag? 

Laat het me vooral weten!

Groepscursus

Met deze cursus leer ik je alle tools voor een relaxte bevalling. Deze cursus bevat hypnobirthing en mindfulness technieken. Omdat de cursus in een groep is met andere stellen, is er veel ruimte om van elkaar te leren. De cursus volgt het boek Relaxed Bevallen.

Inclusief:

 • 4 bijeenkomsten van 2,5 uur op locatie
 • Contact met en leren van andere (toekomstige) ouders
 • Het boek: Relaxed Bevallen t.w.v. 20,95
 • Audio met visualisaties, affirmaties en ontspanningsoefeningen
 • Handouts en thuisopdrachten
 • Belafspraak in week 38 

€295,- 

Privécursus

Met deze cursus leer ik je alle tools voor een relaxte bevalling. Deze cursus bevat hypnobirthing en mindfulness technieken. Omdat de cursus privé is, is er alle ruimte om de cursus aan te passen op jullie wensen en vragen. De cursus volgt het boek Relaxed Bevallen.

Inclusief:

 • 4 bijeenkomsten van 2 uur bij jullie thuis
 • Ondersteuning bij het opstellen van het geboorteplan
 • Het boek: Relaxed Bevallen t.w.v. 20,95
 • Audio met visualisaties, affirmaties en ontspanningsoefeningen
 • Handouts en thuisopdrachten
 • Belafspraak in week 38 

€295,- 

Losse privé lessen

Het is ook mogelijk om een losse privé les van 2 uur aan te vragen. De inhoud van deze les(sen) wordt samengesteld afhankelijk van jullie wensen en vragen. Dit is alleen mogelijk als je al een keer bent bevallen tevens bekent bent met Hypnobirthing en Mindfulness technieken. De inhoud van deze lessen volgen het boek Relaxed Bevallen. Onderstaande prijs is per les. 

 

€175,-

Prijzen zijn inclusief btw.

In verband met de aangescherpte maatregelen en de verlengde lockdown zullen er geen groepscursussen gegeven worden tot in ieder geval 2 maart 2021. De privécursus is daarom nu tijdelijk voor hetzelfde tarief als de groepscursus (€295,- ipv €395,-). De privécursus is zowel fysiek als online mogelijk, we bespreken vooral wat jou/jullie wensen zijn in dat opzicht! 

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, wordt een  zwangerschapscursus vaak (gedeeltelijk) vergoed.  Bekijk dus goed de voorwaarden van jouw zorgverzekering om te weten of je recht hebt op een vergoeding. 

 

Agenda

DagDataTijdBeschikbaarheid
Dinsdag9, 16, 23 & 30 maart19:00 - 21:30beschikbaar
Dinsdag6, 13, 20 & 26 april19:00 - 21:30beschikbaar

Alle lessen zijn bedoeld om indien mogelijk samen met partner te volgen.

De beste termijn om de zwangerschapscursus te starten is tussen week 28 en 32. Maar doe vooral wat goed voelt voor jullie. Is de cursus volgeboekt? Bel of mail mij dan. Dan kunnen we kijken of er nog mogelijkheden zijn, óf wellicht is de privé cursus wat voor jullie.

Voeg je koptekst hier toe

Locatie

St. Padma Zeeland
Verwerijstraat 51a
4331 TB Middelburg

Padma ligt in het centrum van Middelburg. Op 10 minuten lopen kun je gratis parkeren op parkeerplaats “Oude Veerseweg”. Je loopt dan in een rechte lijn via de Oude Veerseweg, het Oud Arnemuidsvoetpad, de Dampoortstraat, de Breestraat en het Oostkerkplein naar de Verwerijstraat en Padma. 

 

© ANNE CHAUDRON 2020