Benkung Belly Binding

Wat is Bengkung Belly Binding

Buikbinden, ook wel Bengkung Belly Binding genoemd, is een oude Maleisische traditie waarbij het bekken en de buik van een pas bevallen vrouw op speciale manier worden ingebonden. Dit gebeurt met behulp van een lange strook van zacht katoen (17 meter). Het is een effectieve en belangrijke manier om je te helpen in de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht en vocht. 

Gedurende de zwangerschap houd je water, lucht en extra gewicht vast. Na de bevalling heeft dit geen functie meer en wordt dit langzaam afgevoerd tot de cellen weer zijn zoals voor je zwangerschap. Het is met behulp van de buikwikkel dat dit wordt bespoedigd door de constante ondersteunende druk rond je bekken en torso. De Bengkung buikwikkel geeft je 360 graden ondersteuning die je buikspieren laten terug veren, je houding verbetert, je gewrichtsbanden stabiliseert en je hele torso steun geeft terwijl alle vitale organen, inclusief baarmoeder, hun weg terugvinden naar de grootte en plek van voor de zwangerschap. 

Naast deze fysieke voordelen kun je je letterlijk gesteund en gedragen voelen in de soms overweldigende periode na de bevalling. 

De behandeling

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. Zodra je meer op bent, wordt aangeraden de buikwikkel voornamelijk ’s avonds en ’s nachts om te doen. De eerste 2 weken na je bevalling kan de wikkel tot wel 24 uur gedragen worden, daarna is 6-10 uur voldoende. Tot ongeveer 4 maanden na de bevalling kun je de buikwikkel dragen. 

Om het lichaam en buikgebied voor te bereiden op het inwikkelen, verwarmen we je buik eerst met bijvoetskruid en een zachte massage. 

De behandeling bestaat uit:

 

  • 2 afspraken van 1,5 tot 2 uur; eerste in de kraamweek, week later nogmaals
  • Zachte buik massage 
  • Verwarmende moxa 
  • ik bind je bekken en buik in
  • uitleg & instructie zodat jullie het daarna zelf kunnen doen
  • lenen van de Bengkung belly bind (borg €50,-)

€300,-

Nieuwsgierig? Laat het me vooral weten!

AnneChaudron_Beeldmerk_sep2021_01_Tekengebied 1

© ANNE CHAUDRON 2021